Bistro Imbir
Miejsce spotkań studentów, wykładowców
IMBIR to miejsce spotkań studentów ,wykładowców z pobliskich uczelni oraz bywalców koncertów i innych wydarzeń kulturalnych odbywających się w CENTRUM KONGRESOWYM UP w Lublinie. Staramy się, by każda Twoja wizyta była miłym, zapadającym w pamięć, doświadczeniem.
Serwowane potrawy przygotowujemy codziennie z najlepszych, wyselekcjonowanych surowców.
- Gotujemy, smażymy, pieczemy, grillujemy – mięso, ryby, warzywa, naleśniki.
- Gnieciemy, lepimy kluchy – pierogi. Siekamy, szatkujemy surówki – sałatki .
- Szorujemy, wycieramy, myjemy, wyparzamy – bo czystość i higiena to podstawa !!

Kuchnia żyje
oto potrawy, które mogą się znaleźć w codziennym menu i mają prawo się skończyć 🙂
Wszystkiego dowiesz się również u obsługi przeszkolonej z wiedzy co podajemy.
Galeria
Zdjęcia..











Śniadania 8:30 – 10:30 pon. – pt.
- jajecznica z trzech jaj [w] , pomidor lub ogórek, pieczywo, masło pietruszkowe, herbata + boczek opcja na życzenie
- tortilla z jajecznicą i serem żółtym [w], sałata, warzywa, sos, herbata + boczek opcja na życzenie
Naleśniki
- z serem, słodką śmietaną, cukrem pudrem i jagodami * [w]
- z jabłkami, sosem kawowym, cukrem pudrem i śmietaną * [w]
- ze szpinakiem i sosem z pomidorów czosnku i ziół * [w]
- z nutellą i bitą śmietaną * [w]
- meksykański z kurczakiem, fasolą warzywami i salsą pomidorową
Sałatki
- grecka z fetą i oliwkami * [w]
- z gorącym kurczakiem i pieczarkami * [w]
- ze smażonym boczkiem i serem rokpol
- z mini mozzarellą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem * [w]
Standardowo codziennie trzy zupy :
- żur z jajkiem i kiełbasą, pomidorowa * [w] – wege lub rosół…
- a dodatkowo ugotujemy jedną z wybranych:
- pieczarkowa* [w] – wege,
- ogórkowa* [w] – wege* [w],
- barszcz ukraiński* [w] – wege,
- forszmak, flaki, jarzynowa* [w] – wege,
- kremy: z dyni* [w] – wege,
- z zielonego groszku* [w] – wege,
- z brokułów* [w] – wege,
- z pomidorów* [w] – wege,
- cebulowa* [w] – wege,
- i wiele innych
Zupy – gotujemy na aromatycznych bogatych w warzywa wywarach.
Wyjątek stanowi żur, forszmak, rosół i flaki.
Pierogi, kluchy, placki…
- pierogi ruskie ze śmietaną * [w] , lub skwarkami
- pierogi z mięsem ze skwarkami lub masłem
- pierogi lubelskie z kaszą i serem ze śmietaną lub masłem * [w]
- pierogi z kapustą i grzybami z masłem * [w]
- kolteciki gryczane z serem i sosem grzybowym * [w]
- kopytka z sosem pieczarkowym * [w]
- pyzy z mięsem
- placek ziemniaczany ze śmietaną * [w]
- placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym * [w]
- kotleciki ryżowe z warzywami i sosem curry * [w]
- spaghetti z sosem bolońskim
- tagliatelle z salami peperoni i słonecznikiem
- penne z kurczakiem
- lasagne z mięsem wieprzowym
- zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami
Dania obiadowe
z wieprzowiny:
- schab po lubelsku
- kotlet schabowy tradycyjny
- placek po węgiersku
- kotlet mielony
- klopsy w sosie
- gołąbek w sosie pomidorowym
- rumsztyk z cebulą duszoną
- gulasz tradycyjny
- gulasz po węgiersku
- zrazy z ogórkiem i cebulą
z drobiu
- de volaille z serem
- filet z kurczaka w cieście szpinakowym
- filet z kurczaka w tempurze
- filet kurzy w pomidorach
- filet kurzy tradycyjnie panierowany
- filet kurzy w białym i czarnym sezamie
- gyros z kurczaka
- polędwiczki z kurczaka w kremowym sosie z warzywami
sery na ciepło:
- pieczony camembert z borówką podany na sałatach z warzywami * [w]
- grillowany halumi z borówką i miksem salat z warzywami * [w]
ryby:
- filet z dorsza w klasycznej panierce
Dodatki:
- surówki do potraw wybieramy z trzech dostępnych codziennie
- ziemniaki gotowane, kasza, ryż, frytki, surówki, buraczki, warzywa gotowane, surówki
- sos ziołowy i czosnkowy, ketchup
*opakowania na wynos – dopłata zgodna z ustawą o ochronie środowiska
Napoje zimne i gorące:
- herbata z imbirem, pomarańczą, jabłkiem i korzennymi przyprawami – szklanka z uchem
- wybór herbat ahmad – wysoki kubek
- kawa z ekspresu – podajemy kawę Lavazza Top Class o zawartości 90% arabica, 10% rubusta
- espresso – filiżanka
- creme (przedłużone espresso z mleczną pianką) – filiżanka
- americano (duża czarna) – filiżanka
- flat white (podwójne espresso ze spienionym mlekiem) – wysoki kubek
- cappuccino (spienione mleko z espresso i płatkami czekolady) – filiżanka
- latte (dużo mleka, sespresso, mleczna pianka) – wysoka szklanka
- kompot owocowy – szklanka
- coca cola, fanta, sprite – but. 0,5 l
- sok pomarańczowy but. 0,3l
- woda niegazowana but 0,2 l
- woda lekki gaz but 0,2 l
*opakowania na wynos – dopłata zgodna z ustawą o ochronie środowiska
*[w] – wege