Bistro Imbir

Miejsce spotkań studentów, wykładowców

IMBIR to miejsce spotkań studentów ,wykładowców z pobliskich uczelni oraz bywalców koncertów i innych wydarzeń kulturalnych odbywających się w CENTRUM KONGRESOWYM UP w Lublinie. Staramy się, by każda Twoja wizyta była miłym, zapadającym w pamięć, doświadczeniem.

Serwowane potrawy przygotowujemy codziennie z najlepszych, wyselekcjonowanych surowców.

  • Gotujemy, smażymy, pieczemy, grillujemy – mięso, ryby, warzywa, naleśniki.
  • Gnieciemy, lepimy kluchy – pierogi. Siekamy, szatkujemy surówki – sałatki .
  • Szorujemy, wycieramy, myjemy, wyparzamy – bo czystość i higiena to podstawa !!

Godz. Otwarcia

pon. – pt. 8:30 – 16:00
sob. – nd 9:00 -15:00
od 1 październik do 30 czerwiec

Kuchnia żyje

oto potrawy, które mogą się znaleźć w codziennym menu i mają prawo się skończyć 🙂

Wykaz alergenów dostępny w lokalu

Wszystkiego dowiesz się również u obsługi przeszkolonej z wiedzy co podajemy.

Galeria

Zdjęcia..

Śniadania 8:30 – 10:30 pon. – pt.

  • jajecznica z trzech jaj [w] , pomidor lub ogórek, pieczywo, masło pietruszkowe, herbata + boczek opcja na życzenie
  • tortilla z jajecznicą i serem żółtym [w], sałata, warzywa, sos, herbata + boczek opcja na życzenie

Naleśniki

  • z serem, słodką śmietaną, cukrem pudrem i jagodami * [w]
  • z jabłkami, sosem kawowym, cukrem pudrem i śmietaną * [w]
  • ze szpinakiem i sosem z pomidorów czosnku i ziół * [w]
  • z nutellą i bitą śmietaną * [w]
  • meksykański z kurczakiem, fasolą warzywami i salsą pomidorową

Sałatki

  • grecka z fetą i oliwkami * [w]
  • z gorącym kurczakiem i pieczarkami * [w]
  • ze smażonym boczkiem i serem rokpol
  • z mini mozzarellą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem * [w]

Standardowo codziennie trzy zupy :

  • żur z jajkiem i kiełbasą, pomidorowa * [w] – wege lub rosół…
  • a dodatkowo ugotujemy jedną z wybranych:
    • pieczarkowa* [w] – wege,
    • ogórkowa* [w] – wege* [w],
    • barszcz ukraiński* [w] – wege,
    • forszmak, flaki, jarzynowa* [w] – wege,
    • kremy: z dyni* [w] – wege,
    • z zielonego groszku* [w] – wege,
    • z brokułów* [w] – wege,
    • z pomidorów* [w] – wege,
    • cebulowa* [w] – wege,
    • i wiele innych

Zupy – gotujemy na aromatycznych bogatych w warzywa wywarach.
Wyjątek stanowi żur, forszmak, rosół i flaki.

Pierogi, kluchy, placki…

  • pierogi ruskie ze śmietaną * [w] , lub skwarkami
  • pierogi z mięsem ze skwarkami lub masłem
  • pierogi lubelskie z kaszą i serem ze śmietaną lub masłem * [w]
  • pierogi z kapustą i grzybami z masłem * [w]
  • kolteciki gryczane z serem i sosem grzybowym * [w]
  • kopytka z sosem pieczarkowym * [w]
  • pyzy z mięsem
  • placek ziemniaczany ze śmietaną * [w]
  • placek ziemniaczany z sosem pieczarkowym * [w]
  • kotleciki ryżowe z warzywami i sosem curry * [w]
  • spaghetti z sosem bolońskim
  • tagliatelle z salami peperoni i słonecznikiem
  • penne z kurczakiem
  • lasagne z mięsem wieprzowym
  • zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami

Dania obiadowe

z wieprzowiny:

  • schab po lubelsku
  • kotlet schabowy tradycyjny
  • placek po węgiersku
  • kotlet mielony
  • klopsy w sosie
  • gołąbek w sosie pomidorowym
  • rumsztyk z cebulą duszoną
  • gulasz tradycyjny
  • gulasz po węgiersku
  • zrazy z ogórkiem i cebulą

z drobiu

  • de volaille z serem
  • filet z kurczaka w cieście szpinakowym
  • filet z kurczaka w tempurze
  • filet kurzy w pomidorach
  • filet kurzy tradycyjnie panierowany
  • filet kurzy w białym i czarnym sezamie
  • gyros z kurczaka
  • polędwiczki z kurczaka w kremowym sosie z warzywami

sery na ciepło:

  • pieczony camembert z borówką podany na sałatach z warzywami * [w]
  • grillowany halumi z borówką i miksem salat z warzywami * [w]

ryby:

  • filet z dorsza w klasycznej panierce

Dodatki:

  • surówki do potraw wybieramy z trzech dostępnych codziennie
  • ziemniaki gotowane, kasza, ryż, frytki, surówki, buraczki, warzywa gotowane, surówki
  • sos ziołowy i czosnkowy, ketchup

*opakowania na wynos – dopłata zgodna z ustawą o ochronie środowiska

Napoje zimne i gorące:

  • herbata z imbirem, pomarańczą, jabłkiem i korzennymi przyprawami – szklanka z uchem
  • wybór herbat ahmad – wysoki kubek
  • kawa z ekspresu – podajemy kawę Lavazza Top Class o zawartości 90% arabica, 10% rubusta
  • espresso – filiżanka
  • creme (przedłużone espresso z mleczną pianką) – filiżanka
  • americano (duża czarna) – filiżanka
  • flat white (podwójne espresso ze spienionym mlekiem) – wysoki kubek
  • cappuccino (spienione mleko z espresso i płatkami czekolady) – filiżanka
  • latte (dużo mleka, sespresso, mleczna pianka) – wysoka szklanka
  • kompot owocowy – szklanka
  • coca cola, fanta, sprite – but. 0,5 l
  • sok pomarańczowy but. 0,3l
  • woda niegazowana but 0,2 l
  • woda lekki gaz but 0,2 l

*opakowania na wynos – dopłata zgodna z ustawą o ochronie środowiska

*[w] – wege